Grænsekrydsende ledelse er nøglen til at indfri organisationers potentialer

Grænsekrydsende ledelse er et helt centralt element, når vi vil vende blikket fra egen søjle og i stedet vil tænke i helheder. Det er i kraft af den grænsekrydsende ledelsesdisciplin, at den innovationskraft, som er så vigtig for de danske virksomheder og organisationer, kan få lov til at spire og vokse frem. Derfor er grænsekrydsende ledelse en afgørende faktor, hvis organisationer skal lykkes i fremtiden. Og derfor har vi ikke råd til at lade være!

Kim Kofod Hansen fra Region Midtjylland og Helle Egdal fra Grundfos fortæller i denne video om, hvorfor det er centralt for deres organisationer, at arbejde med grænsekrydsende ledelse.

Partner i UKON og erhvervsph.d.-stipendiat Morten Kusk Fogsgaard fortæller derudover i videoen om, hvordan vi skal forstå grænsekrydsende ledelse og adm. direktør i UKON Jette Lindhard, fortæller om, hvilke trædesten grænsekrydsende ledelse kalder på.

UKON har krydset den tyske grænse og arbejder i Hamborg med de mest almindelige udfordringer, når organisationer ønsker at arbejde mere grænsekrydsende.

Konkret arbejder vi på innovative metoder og anbefalinger til, hvordan man etablerer samarbejdsrum, der fordrer tværgående arbejde og blik for helheden.

Læs vores seneste nyhedsbrev om grænsekrydsende ledelse her og se videoen:

mf_graensekryds-ledelse

 

 

 

 

Tilbage til: Nyheder